vineri, 12 octombrie 2007

MISTERE




In Odiseea lui Homer a fost prima mentiune documentara despre existenta unor fiinte jumatate om si jumate peste,numite sirene.Aceste legende se bucura de o mare credibilitate la popoarele scandinave si la cele de peste coasta Adriaticii,dar nu numai legende si ci cateva documente medievale contactul si chiar captarea unor astfel de fiinte .Nici navigatorii arabi si nici popoarele Indochinei nu erau straine de asa ceva. Savantii francezi si britanici pot afirma ca aceste fiinte apartin de fapt unor specii de mamifere marine numite DUGONGI SI LAMANTINI ,a caror bust prezinta glande mamare proeminente si o coada sub forma celor asemanatoare delfinilor.
Dupa acest verdict dat de stiinta ,sirenele au fost aproape uitate.De curand insa ,zoologii americani au fost confruntati cu rapoarte ciudate venite din Papua-Noua Guinee,rapoarte a caror credibilitate era greu de contestat .Antrologul Ray Wagner de la universitatea din Virginia a strans sute de marturii ale papuasilor ,care ca au vazut asa -numitii ,,oameni ai marii'',fiinte cu capete si torsuri umane jumatatea inferioara a corpului terminata cu o inotatoare caudala asemanatoare cu cea a delfinilor.Un papuas batran povestea ca o asfel de femela prinsa in plasele de pescuit avea pielea deschisa la culoare ,aproape alba ,parul lung,negru,cu figurile la fel ca ale oamenilor ,cu exceptia gurii care pare ciudata cu buze drepte si subtiri.
Aceste mamifere mananca ,se pare,pesti mici ,respira ca orice mamifer si nu au foost auziti vorbind desi pescarii isi aminteau strigatele aproape umane scoase de o femela macelarita pentru a-i vinde carnea.
Totusi in 1983 biologul Ray Mackal de la universitatea din CHICAGO afirma ca o sirena adevarata este o imposibilitate genetica.
In ciuda toturor.......ma intreb oare......au existat sirene ,exista sirene?

2 comentarii:

Andreea-Otilia spunea...

Subiectul e foarte interesant si palpitant. Cine stie? Poate chiar exista.

Adolescent_Club spunea...

Bine că nu există şi echivalentul lor masculin, aşa că putem să plecăm liniştite pe mare. In schimb, atenţie la zburători.

Muzică


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones